Många skeptiska till vaccin

Home / Läkemedel / Många skeptiska till vaccin

Många skeptiska till vaccin

Vaccin är en kontroversiell fråga som ofta skapar mycket debatt så fort den kommer på tal. Förespråkare och motståndare tycks ha så vitt skilda åsikter om frågan att det tycks vara omöjligt att finna gemensam grund.

Efter att ha tagit vaccin mot svininfluensan var det många som drabbades av bieffekter. En del fick narkolepsi och andra fick neurologiska besvär av mildare slag. Det väckte en stor misstro om vaccinets för- och nackdelar och andelen motståndare till vaccin växte.

Vaccin och sex

För den som är sexuellt aktivt finns risken att drabbas av livmoderhalscancer via ett humant virus (HPV). Därför har ett vaccin mot viruset tagits fram för att skydda unga kvinnor ifrån att utveckla cancerformen. Vaccinet erbjuds flickor i skolåldern innan deras sexuella debut för att minimera risken för smitta.

Föredrar man en alternativ lösning för att undvika smittas av HPV genom att helt avstå från sex med andra, kan man gå in hos vuxen.se och hitta en passande sexleksak. Där finns något för alla smaker och alla lustar.

Vaccin – bra eller dåligt?

Efter svininfluensan var det många som drabbades av neurologiska bieffekter och motståndet mot vaccin växte. Förespråkare för vaccin menar att vaccin behövs för att inte riskera en dödlig pandemi, medan motståndarna ställer sig frågande till vaccinets faktiska verkan och dess potentiella bieffekter. Klyftan mellan förespråkare och motståndare har på senare år blivit så stor att debatten kan skapa stor osämja mellan lägren.

booster