Vaccin och mediciner samt deras biverkningar

Home / Läkemedel / Vaccin och mediciner samt deras biverkningar

Vaccin och mediciner samt deras biverkningar

Man kan inte bortse från att förteckningar över biverkningar på mediciner och vaccin kan vara ganska långa. Det kan te sig väldigt skrämmande och man kan som patient bli orolig. Men vilka biverkningar är vanliga och vad gör man åt dem?

Vanliga biverkningar efter vaccinering

Efter en vaccinering kan de ofta förekomma att man känner av lite smärta i armen där man har vaccinerats. Det brukar vara så att man vanligtvis blir vaccinerad i högerarmen om man är vänsterhänt och tvärtom ifall man är högerhänt. Man kan också få lite feber och känna sig trött ett par dagar efter vaccinationen. Det finns dock allvarligare biverkningar som kan drabba en senare i livet. Narkolepsi är en sådan biverkning.

Låta bli vaccin på grund av biverkningar?

Det har blivit allt fler som låter bli eller rent av har motstånd mot vaccination på grund av biverkningarna de kan ge. Att låta bli att vaccinera sig kan dock vara lite riskabelt, särskilt när det gäller allvarliga sjukdomar där vaccinerna har testats under flera år.

Vad gör man åt biverkningarna?

Om man har drabbats av biverkningar kan man ibland bli av med dem genom att byta ut sina mediciner. Är det däremot en biverkning som håravfall kan det vara svårt att få håret att växa tillbaka. Då kan Nordic Hair hjälpa till genom att utföra en transplantation av hår och hårsäckar.

Biverkningar av mediciner

Även mediciner kan ge olika biverkningar. Ibland kan det handla om viktuppgång, förlust av smak eller om övergående huvudvärk. Det finns i stort sett oändligt många biverkningar man kan drabbas av. Ibland kan man byta bort medicinen, men om det inte går kan man få ta andra mediciner för att få bort biverkningarna. Det kan resultera i att man får ta en hel del mediciner trots att det bara är en sort man egentligen behöver.

booster