Fem receptfria läkemedel du alltid ska ha hemma

Home / Läkemedel / Fem receptfria läkemedel du alltid ska ha hemma

Fem receptfria läkemedel du alltid ska ha hemma

Ingen vill behöva gå till apoteket när man redan är sjuk. Trots det händer det allt för ofta att man vaknar hängig och masar sig upp till medicinskåpet, bara för att inse att det är ekande tomt. Gör ditt framtida jag en tjänst och köp hem dessa receptfria läkemedel redan idag. Då behöver du inte vara orolig inför nästa gång du känner dig sjuk och hängig igen.

1. Värktabletter

Värktabletter och febernedsättande av olika slag bör finnas i alla hem. En Alvedon eller Ipren är lindrande mot allt från mensvärk till feber och tandvärk, och hjälper dig att tillfriskna snabbare. Se till att alltid ha ett lager hemma så du slipper ha ont i onödan.

2. Absolut Torr

Svettlukt och fläckar är ett återkommande problem för många. Även för den som till vardags klarar sig med en vanlig deodorant så finns det tillfällen då Absolut Torr kommer väl till hands. Hormoner och stress ökar vår svettproduktion, så är man i hormonell obalans eller nervös för ett möte kan Absolut Torr vara räddningen för att undvika pinsamma svettfläckar. Kom ihåg att även använda parfym för att lukta extra gott vid dessa tillfällen. Den klassiska parfymen acqua di gio är perfekt för att dra extra positiv uppmärksamhet till sig.

3. Nässpray

En täppt eller rinnande näsa kan vara riktigt jobbigt, särskilt nattetid. Köp hem både en vanlig nässpray mot nästäppa och en som även stoppar rinnsnuva, för att alltid vara förberedd. Lider du av allergi? Då ska du välja en särskilt avsedd allergimedicin, till exempel Nasonex. Vanliga nässprayer ska aldrig användas under en längre period då de kan orsaka ett beroende och skada slemhinnorna i näsan.

4. Hostmedicin

Halsinfektioner och annat halsont är plågsamt och följs ofta upp av hosta. En hosta kan vara långvarig och svår att bli av med, så se till att ha smärtlindrande hostmedicin hemma. De gör att halsmusklerna slappnar av och det blir inte lika ansträngt att hosta. Det finns både slemlösande och rena bedövande hostmediciner som är receptfria. Bafucin, Strepsils och Zyx är några av de sugtabletter som verkar smärtlindrande och får halsen att slappna av. För att dämpa hostan rekommenderas Nipaxon. Tänk dock på att dessa kan orsaka andningsuppehåll om de används för regelbundet. Bäst är att bara ta dem på natten då hostan är som värst.

5. Magmedicin

En orolig eller hård mage är aldrig roligt, och att snabbt kunna ta mediciner mot det är viktigt för att inte förstöra en hel dag. Samarin och Omeprazol är två läkemedel som alltid rekommenderas att ha hemma. Det hjälper mot en orolig mage, och dämpar sura uppstötningar och illamående. Det finns fler magmediciner så som laxerande och laktostabletterna. Om detta är något du får problem med med jämna mellanrum så passa på att köpa hem en extra förpacking.

booster